NIEUW! Op reis met Dietrich en Piaf

Datum: 22 april in de Sjoel. Tijd: 20.00 uur.

Kaarten € 15.00 euro inclusief een drankje en meet en greet na afloop met de acteurs. 

 

Organisatie: Stichting Collegium Vocale Briela / Irene Kleinjan.

 Sponsor: Stichting KOG.

La Vie en Rose meets Kopf bis Fuß

Dit theatrale concert vertelt het verhaal over de ware maar wonderlijke vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf. Ooit waren de twee vrouwen boezemvriendinnen, ondanks hun verschillende karakters: Piaf de mateloze, die het leven en de liefde opdronk tot de laatste teug, en Dietrich de bedachtzame, die elke stap van haar carrière en privéleven zorgvuldig plande. Marlene is in de 90 en leeft al jaren als een kluizenaar. Op een avond krijgt ze bezoek van een kleine drukke gedaante uit haar verleden die verhaal komt halen….

Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend en spannend geheel. Op Reis met Dietrich en Piaf neemt u mee op een reis naar muziek van vroeger! Naar Berlijn, naar Parijs en naar Amerika. 

 

 

Hans Cassa

Hans Cassa speelde en zong sinds zijn afstuderen aan Codarts in 1992 in vele producties. Hij was jarenlang lid van de a-capellagroep Montezuma’s Revenge waarmee hij toerde in binnen- en buitenland. Hij speelde in diverse musicals waaronder My Fair Lady en Evita   en toerde een seizoen lang als achergrondzanger bij Robert Long. Tevens gaf hij tot september 2018 les op de afdeling Muziektheater van Codarts, waar hij ook vijf jaar lang hoofd van die afdeling was.

 

 

Momenteel werkt hij als zanger, koordirigent, workshopleider en vertaler van tekenfilmliedjes voor Wim Pel Productions. 

Marie Louise Nelemans

Marie Lousie Nelemans studeerde af aan de Frank Sanders Akademie in 2012 en speelde sindsdien in diverse kindertheaterproducties van Theater de Toverknol en de rol van Nijntje in de gelijknamige musical. 

In maart 2022 won Marie Louise het Concours de la Chanson. Zij heeft zich bekwaamd als voice teacher bij het Universal Voice Institute en geeft lessen zangrtechniek aan de studenten van de Muziektheaterafdeling van Codarts, Rotterdam. Daarnaast coacht zij kinderen in diverse grote musicals, zoals Charlie en de Chocoladefabriek.

Frédérique Sluyterman van Loo

Frédérique Sluyterman van Loo is sinds haar afstuderen aan Codarts in 1991 niet meer weg te denken uit de Nederlandse theaters. Ze schitterde in vele musicals en muziektheatervoorstellingen als actrice, danseres en zangeres. Van grote spectaculaire producties (Billy Elliot, Chicago, 42nd Street), tot de kleinere intiemere stukken (Moeder Courage, Into the Woods), van komedie tot drama. Ze won tot tweemaal toe de John Kraaykamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in respectievelijk 

A Little Night Music en Cabaret.

Tevens is Frédérique vocal coach en komt haar stem regelmatig voorbij in tekenfilms.